'10 # 1

.
JANUARI
.
Musikvideo spelades in i snö och kyla. Vi drack vin i Malins lägenhet mest hela tiden. Fika var höjdpunkten på dagarna och det fanns inte en tanke på att sommaren skulle komma. Hundratals våfflor gräddades och jag hängde med Lidingöborna i ur och skur!
.
FEBRUARI
.
Blodets månad, jag måste ha förlorat flera liter i dagliga näsblodsattacker. Kunde inte röra mig utan att börja blöda. Jag köpte en emilmössa på tradera och satt i timtal och klippte och klistrade med musikvideon.
.
MARS
.
Vinvinvin i aspudden, hela dagen, varje dag i Malins etta. Vi åkte till London hela klassen och hade the time of our lives!!
.
APRIL
.
Jag var bakom scenen på dramaten och fotade till reportage. Skrev en låt med Jenny till Malin och Johannas artonårsdag. Klippte av mig mitt långa hår till det kortkortkorta.
.
MAJ
.
Fotade första gången för American cookies, Bonniers blev intresserade av bilderna och de syntes som flashbannrar runt om på internet. Fick massor av smakprov och åt kakor i en hel månad. Bjöd på middag och dansade till Pontare under en filt, gjorde dödshoppet från Dirty dancing och fotade i studion.

+-

Igår alltså. Träffade Katarina på en tidig middag, lite skitsnack, lite annat. Träffade Malin på en öl och sen massor med andra för en natt på NU! som efter ett par timmar övergick till en natt på Snaps (usch, jag vet, snaps). Mirre hånglade med ställets bög för en cheeseburgare och jag och Malin dansade till Time of my life. Nattbuss hem med en okänd man som tydligen inte var helt okänd för att det visade sig att vi har gått i samma skola i nio år! Spännande natt!

florens pt2

Här är äntligen del två av bilderna från Florens när jag var där i november. Del ett hittar du HÄR, om det är intressant!
.
Världens sötaste lilla livsmedelsaffär.
.
Denna lilla mannen såg ut att börja dansa med poliserna, var tvungen att knäppa en bild, kanske laddar upp en lite Gif senare så ni får se hur han rör sig!
.
Hela Florens är en medeltidsstad med underbara byggnader!
.
Vi var och hälsade på hemma hos Dante!

mellandagarna i mitt hjärta

Allt detta, plus en stickad tröja fick jag med mig från mellandagsshoppingen igår. Allt gick smärtfritt, vi träffade inte ens på några bombare. Känns bra.

25/12

God jul kära vänner. Eller god jul i efterskott snarare. Hoppas att ni har haft det bra, mysigt, trevligt och alldeles underbart. Själv har jag en fin klocka runt handleden och ett nytt objektiv på bordet så jag har noll att klaga på! Nu blir det lasagne, sen utgång för ingång!

jenka

Idag har jag hängt på espresso house i fem timmar med Jenny (hon som blinkar såhär härligt så man nästan får epilepsi) Har saknat henne som en galning!

kul jul!

Hej kära vänner. Ni undrar säkert "vart har Ellinor tagit vägen?" eller "varför bloggar inte Ellinor?" eller "är Ellinor död?" eller så undrar ni inte alls. Men OM ni undrar, så beror det på att det inte händer någonting i mitt liv. Inte ett röta. Sims spelas, mandariner äts, sms skickat, facebook kollas men inte mer än så. Inga vilda fester, coola kidz eller sköna tomtar har hälsat på så då blir det såhär. Isolerad och ensam är jag. Därav kanske lite översocial via facebookchatten och sms men sånt är livet ibland kära vänner. Nu ska jag återgå till att göra ingenting, tjing!
(Update: Såg nu att jag bloggade senast igår. Tiden går alltför långsamt ibland.)

?

Om ett par dagar är det jag och killen med röda hängslen som går på Cornelis.

skräck kväll


Ikväll kära vänner, blir det filmkväll i huset. Fem galna brudar, massor med socker och The human centipede eller "anus mot mun filmen" som Elli kallar den för. Kommer bli galet.

hörde också att det var fest på kth

igår var det jag och Madde som tog oss ut i kylan för att dansa på ace, genom många olika omvägar och obeslutsamhet så hamnade vi istället på KTH och deras tentafest med Jenny och hennes vänner, där ölen kostade 25 kronor och kvällens DJ verkade ha tagit del av det förmånliga priset. Vi dansade och skrattade och hade det bra i alla fall!

fina, fina avslut

Igår var det avslutning, och det ska jag säga att det blir inte bättre än avslutningarna på TEG. Det är sådan värme och glädje och samhörighet så man blir helt varm inom sig. Det är nästan så att jag vill gå om ett år bara för att vara med på en till julavslutning. Det blir liksom ingen riktig julkänsla innan rektorn har sjungit Have yourself a merry little christmas så fint så man nästan fäller en tår. Och det blir ingen riktig julkänsla utan fika med klassen eller utnämning av bästa lärare, polkagrisar i snören och burkar med pepparkakor. Man längtar inte ens efter sommaren.
(Sen så blir man ju ganska glad när man får ett sånt här mail från ens handledare.)

då bara mår man

(little-doodles.blogspot.com)
Aladdinasken var helig mark så den fick inte röras. Däremot fick jag tag på en lussebulle och lite kaffe, så det funkar. I morgon är det julavslutning sen nästan fyra härliga veckors ledighet!

mår som man mår

Såhär känner jag mig idag, har världens mensvärk och vill döda alla som kommer i min väg. Vill helst bara öppna aladdinasken som ligger i skåpet och titta på en dålig film hela kvällen.

med ett bra manus

Jag vill spela in en film. Brudar, gör er redo att bli stjärnor!

18.01

Idag har jag varit ledig, gått en promenad i solen och köpt blommor och kakor till lärare som förtjänar det, den andra lussebulls degen för i år ligger och jäser och en ny korv mandelmassa har hittat sin plats i kylskåpet. Livet känns ganska harmoniskt idag.

ingen

Mr nobody, en av de vackraste filmer jag har sett.

morris

Idag har jag varit valpvakt till världens sötaste lilla svartvita lurviga tvåmånadersvalp. Har små rivsår längst hela armarna från valptänderna och tillslut somnade både jag och han på soffan.

23.37

Robyn på nobels fredsprisutdelning i Norge. Kvinnan är guld, mer än guld. Solen, månen och stjärnorna tillsammans. Det är vad hon är.

så trött

Är dödens trött, skulle kännas underbart att glida ner under täcket och sova i ett par dagar.
I morse blev jag arg på att tåget aldrig kommer i tid och tog en taxi till skolan på SLs bekostnad. Kände mig fri och vuxen. Sen tog jag en tur till kungliga biblioteket och satt och läste och fotade sidor som jag inte orkade läsa med mobilkameran, fast det är mobilförbud i läsesalarna. Kände mig ännu en gång fri och vuxen, kändes bra. Tills mobilen ringde. Tre gånger på rad och alla i salen tittade argt på mig.

ganska fulla och ganska mätta, en ganska varm sommarkväll

kompisar

shake, the ground will shake, the earth stands still


snälla mor, far eller tomten

Högst upp på önskelistan, så man kan få lite längd i snörusket.

so long friends

(flickr.com/ssssanja)
Idag har vi haft våran årliga pepparkaksbakarkväll där jag, som vanligt, tröttnar väldigt snabbt på att baka och mycket hellre äter upp degen istället. Den är ju faktiskt godare än de färdiga pepparkakorna.

however underneath we are golden

Favorit i repris. Vintern har kommit ikapp mig med en dunderförkyldning, snoret rinner och pannan brinner. Okej, nu överdriver jag, lite snorig och lite trött kanske väntar bara på årets omgång av näsblödningar. Räcker inte med att förlora hälften av blodet en gång i månaden, nej man ska förlora andra hälften också genom näsan.

"so fashion it hurts"

Camilla fick eld i rumpan och laddade upp lite bilder på kära ansiktsboken från igår. Det finns en tillhörande film också men den går inte att ladda upp här, vilket kanske är bra för den är x-rated. Jag har dessutom varit rik hela dagen eftersom jag råkade trycka in en nolla för mycket när jag skulle ta ut en hundring till inträde. Har aldrig känt mig så korkad som när jag stod och skrek på maskinen att "ta tillbaka pengarna för i helvete! varför går det inte att avbryta, jävla skitmaskin!!" Sen kom jag på att cash ändå är king och allt kändes ganska fett igen.

.

.

.


"vi är fel, det ska finnas massor med gräs och vatten under bron." "men det är ju vinter."

(Julie Morstad)
Känner allt mer att jag saknar det långa håret, speciellt när man ser bilder som denna. Det kommer nu inte hända och snart är det dags att boka tid för klippning igen, är det inte långt kan det lika gärna vara kort!

9/12



Känner mig lagom fräsch efter en kväll på Bonden, Dovas och tre timmars sömn. Finns planer på nyår utomlands, vore fett.

helt fantastiska bilder

(flickr.com/ssssanja)

Vill också kunna så fint.



á bout de souffle


jo

"Don't you think it would be wonderful to get rid of everything and everybody and just go some place where you don't know a soul?"
(Haruki Murakami)

i've seen souls in spirit golden

(siausiaulovesuzuki.blogspot.com)

I morgon ska jag utnyttja min lediga dag till att åka till biblioteket och låna massor med tråkiga böcker om marknadsföring på bloggar. Efter det hisnande äventyret är tanken att träffa Oscar på en fika och kamerautbyte. Om jag har tur så har Jenny tid att ses på lite inhandling av julklappar. Sen kanske kanske lite vin med Madde?

jag älskar er #2

Vi har..
.
Spelat in en musikvideo!
Halvnakna i snön, och mimandes samma sak om och om igen, men bra blev det!
.
.
Varit i London!
Och blivit jagade av en björn på Picadilly, sett Ted Gärdestad och druckit litervis med öl
.
.
Druckit vin i ett vardagsrum i Farsta, samt haft jävligt mysigt i en säng i Farsta!
skönt att man kan se upp i min hjärna, varsågoda.
.
.
Haft galna photoshoots!
I leopardoutifts
.
.
Lagat fina middagar!
Som alltid spårar och slutar med att Pernilla klättrar upp i stolpar för att stjäla vägskyltar.
.
.
Sett folk ta studenten!
Svettats järnet på stora gräsmattan utanför Teg och nästan fällt en liten tår
.
.
Varit med när någon blir märkt för livet!
Sofie var den första på tur och har en supergullig tatuering på vaden.
.
.
Haft tårtkalas i klassrumet!
Ätit massor med tårta, druckit Smil, tittat på Juno och skrivit fina lappar till varandra.
.
.
Kort och gott, jag älskar er.

sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.


don't go. ill eat you up i love you so

(Lina Scheynius)

a clockwork orange

AAlltid lika fascinerande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


atonement

Igår gav sig jag och Madde ut i mörkret för att bli fulla och dansa bort ett par timmar. Det gick lite sådär och var hemma klockan halv tolv. Idag är det feber och illamående som gäller.

jag älskar er #1

 

Vi har..

Åkt skridskor!

.

Gjort skolan lite roligare!
Den soffan finns inte längre kvar, tror att den kanske är trasig?
.
.
Rap-battlat!
RUN DMC på singstar, yeah!
.
.
Firat alla hjärtans dag!
Med vin och dans!
.
.
Kombinerat kristihim och födelsedagsfirande!
Sjuk kväll, natt, morgon med brinnande kastruller och gitarrspel.
.
.
Haft maskerad!
Den slutade klockan 10 för att alla mådde illa av alla fattiga riddare.
.
.
Fikat 175000 gånger på La vance!
De måste ha blivit miljonärer på våra fikastuder. Rekordet är väl sju timmar tror jag?
.
.
Haft julavslutning i mitt kök!
Hela klassen samlad i soffan och en meter snö utanför.
.
.
#2 kommer inom en snar framtid.


fint

Kärlekssnack med lärare, massage och kaffe. En kväll på skolans öppethus. Två brudar på te och dans i snön.

juno


sent i november

 

"Regnet föll över hans gröna hatt och hans regnrock som också var grön, det viskade och droppade överallt och skogen gömde honom i en mild och utsökt ensamhet." - Tove Jansson (Sent i november)


gillar

De öppnar för Robyn i mars på cirkus. Hur häftigt?

on the shore

"Memories are what warm you up from the inside. But they're also what tear you apart."
- Haruki Murakami

south of the border

(Henri Cartier-Bresson)

RSS 2.0