LE BAR ROUGE, PASTIS, STAMPEN

Madde är i Stockholm över ett par dagar så vi bestämde oss för att göra Gamla stan hela natten lång. Började med cocktails på Le bar Rouge, där vi blev serverade av en kille som såg ut precis som John Smith i Pocahontas. Vidare till lilla franska Brasseriet Pastis där det verkligen kändes som vi var i Frankrike på blixtvisit. Gamla stan bjuder på mycket upplevelser  en vanlig torsdagsnatt!

GJUTER

Köpte ett ganska fult bord med ganska fina ben på Myrorna i förra veckan. Idag fick det en ny bordsskiva i betong! (Jag vet, tempusblandning, det är tillfixat nu!!)

SPRANG JÄMT

Stressade till Berghs, sprang till Dovas, sprang till Marie Laveau, vann 500 spänn på Humana för snygg outfit, sprang till Ace. Vaknade med träningsvärk.

TRIVSAMT

Lilla hunden trivs i lägenheten, hon har hittat sin favoritplats i det ena fönstret. Där sitter hon jämt och tittar och tittar.

FÅRÖLJUS

Hittade detta foto från sommaren på Fårö. Det var en kväll i augusti när vi satt innanför glasen på verandan och såg en storm rulla rakt mot oss från havet. Solen lyste igenom de mörka molnen medan de kom närmare och närmare för varje sekund som gick. Vi gick alla ut på gräsmattan och stod tillsammans och tittade rakt ut i himlen, tills de första små hagelkornen träffade oss i ansiktet. Lugnt först och övergick sedan i det mest intensiva regn jag någonsin varit med om. Det gick över på några minuter och molnen försvann. Färgerna som lös över hela ön var det vackraste jag sett och jag förstod äntligen vad Bergman menade med "Fåröljus". 

VAD ÄR DET SOM GÅR OCH GÅR?

Och jag kan för mitt liv inte fatta att det är fyra månader sedan jag tog det här kortet och skulle iväg en snabbis och ta studenten. SWOSH sa det.


VAD GÖR MAN?

Har gått och dragit på mig influensa av någon konstig anledning. Detta är vad jag har att göra när jag sitter hemma med 40-graders feber. Modeplugg och planering för lägenhetsflytten som kommer att ske innan nästa helg!

VIEW FROM A NEW WINDOWLITE NYTT OCH INGET GAMMALT

I morse fick jag ett sms "Hej, Ellinor! Tack för din ansökan. Vi skulle vilja träffa dig på en arbetsintervju redan idag om det går bra. Ring mig." Har aldrig blivit mer torr i halsen och svettig över ett sms någonsin typ. Efter en två timmar lång pratstund som inkluderade fika på Thelins med mina intervjuare så känner jag att GUD vad soft det vore med ett jobb. Innan måndag ska jag få reda på om jag får det eller inte.
-
När jag ändå var mitt uppe i duktighet passade jag på att börja skriva min hemtenta som ska vara inne på måndag (fortfarande ute i sista minuten med allt som har med plugg att göra. Inget nytt. Skönt.) eftersom jag har börjat ta en distanskurs på Umeå universitet inom mode. När jag nu satt där vid matbordet med en liten kopp kaffe, låg musik ur datorn och en liten frukt breved mig så kände jag att det är tamigtusan HEMSKT att plugga. Jag hade glömt bort den känslan av total ogiltighet som bara uppkommer när man måste göra någonting som man egentligen inte alls vill göra. Förhoppningsvis så lägger sig känslan när jag har kommit in i det lite mer, annars kan det bli ett par tuffa månader.
-
Vad gäller lägenheten så är målandet nästan klart. Första turen till IKEA är checkad och sängen kan flyttas dit inom de närmsta veckorna.


SVAMP SVAMP MERA SVAMP ANNARS FÅR JAG KRAMP

Helgen har sett ut ungefär på det här sättet. Skogar, svamp, äppelplockning och loppisrundor!

NY LYA

Nu har jag hämtat nyckeln till nya lägenheten på Södermalm! BA KPOW!

MIA FARROW TRIANGLES

Jag har suttit i timmar och åter timmar med att göra alla gamla arbetsprover till Beckmans, för att bygga på portfolion lite och söka jobb som retouchör på C2 byrån. Här under är ett påbörjat arbetsprov på en affisch till Moderna museets utsällning av Jeanloup Seiff. En bild på Mia Farrow som helt ska bestå av trianglar i gråskala. Pilligt som tusan men med musik och kaffe så går tiden på ett knyck! 

IN THE FOG//PAINT

De senaste dagarna har varit mycket fina. Träffade William på en flera timmar lång stadspromenad i ett smått bipolärt väder, regn och sol gick hand i hand hela dagen liksom filmer, musik och nya jobbmöjligheter. Då William drog sig mot Broder tuck för en spelning träffade jag fina Madde och kilade till Sommar. Väl där träffade vi Ida från gamla klassen. Helt otroligt att hon bara bestämde sig för typ en vecka sedan och idag åkte till London för att stanna där i ett helt år. Där snackar vi spontanitet. Viktor kom förbi och bjöd på dryck med hög alkoholhalt och vi dansade så jag vaknade med träningsvärk i hela benen idag.
Jenny har börjat flytta in i sin lägenhet på Lilla Essingen så jag och Malin tog på oss våra finaste målarkläder, plockade fram penslar och målade hallen vit och fin istället för jätteröd och ganska ful. Hon kommer ha världens finaste läge med havsutsikt och en hel gata med allt man kan önska sig. Hon skulle inte behöva lämna den lilla ön på flera år om hon skulle känna för det.

RSS 2.0