I GUESS YOU CAN HANG WITH ME

Hängde med Robyn och Malin på Cirkus igår. Hade läktarplats och njöt till tusen av en spelning utan att slippa trängas med folk på marken, det är ju trots allt tredje gången gillt. Robyn verkade iallafall ha spottat mig från scenen för jag har bild på bild och en film med ögonkontakt vid minst sex olika tillfällen under kvällen. Med ben som spagetti, handsvett och puls som gick långt över gränsen för hälsosamt stod jag där, och fick bild efter bild efter bild med rena känslor, rakt in i hjärtat gick det. Växlade mellan lins och verklighet och nu har jag nästintill hela konserten i stopmotion!
-
Här är en av bilderna, är inte det ren jävla kontakt, så vet jag inte vad som är.

I GOT - GOT TO GET MYSELF TOGETHER

Trycker igång Robyn på sjukt hög volym i lurarna och känner pulsen köra iväg i 110, herregud, får ju värsta träningspasset av att bara lyssna på tjejen. I morgon ser jag henne live på Cirkus och fan vad jag längtar!

BATHING IN CARAMEL COLORS / PRAY FOR JAPAN

Vad man gör när man egentligen ska plugga.

 


SUNDAY MORNING #2

Våfflor, kaffe och Norwegian Wood för tredje gången.

THE HOUR OF THE WOLF

Passade på att se på Bergmans Vargtimmen innan jag ser pjäsen i morgon. Förstår varför han räknas som en av världens mest nyskapande regissörer.
"Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning, det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Den är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme då de flesta barn föds." Ingmar Bergman.
-
"Vargtimmen kallas den tid före gryningen som infaller ungefär 03.00 - 05.00 och då kroppens aktivitet är som lägst. Blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperaturen och blodtrycket sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner." psykologi i fokus
-
Tänk på det när ni vaknar i natt klockan fyra och har extra mycket dunkande ångest i kroppen. 

YOU SEE WHAT YOU WANT TO SEE

I morgon åker sammetsklänningen på, jag i svart och Malin i grönt. Våffelmiddag och Vargtimmen på Dramaten är det som gäller. Sen kanske det blir till att hälsa på bror min som spelar skivor på Le Rouge!

VENEDIG

I natt drömde jag om Venedig. Kanalerna var vita som mjölk och de gamla husen gick i ljusa pastellfärger. Det enda sättet att ta sig fram var att balansera på små kanter som stack ut från husen. Så vi balanserade genom mjölkgatorna och kände oss så fria! Det är nu jag önskar att jag kunde måla.

WE'RE ONLY YOUNG AND NAIVE STILL

Hittade de första photobooth bilderna jag tog med macen.. de är tre år gamla och jag kommer ihåg att jag var helt jätteinne i knäckebröd (bevisligen när man fotar sig själv klockan halv tre en lördagsnatt med ett helt paket ost i högsta hugg typ) en hemmagjord skateboard hänger på väggen ovanför tapeten med katter och av håret att döma ser det ut som det har vart en jävligt tuff natt. Gillar också att jag försöker se förvånad ut på andra bilden. Som om jag inte visste att jag fotade mig själv mitt i natten liksom.. Good times!

SUBKULTURHANDBOKEN

Projektarbetet är klart, done, finito! Är jättejätte glad för alla fina kommentarer som hördes kring den. Verkligen jätteglad! Det är än så länge mest en prototyp som kan utvecklas till något större om tillfälle ges.
Kika gärna i den, stay classy San diego!
-

YOUR EYES LIKE MINE, THE COLOR OF ICE

Jag vet inte exakt hur jag ska beskriva den här kvällen med ord, men ska försöka. Vi satt ner i Dramatens Lejonkula, jag och Madde på första raden. Dekoren såg ut att vara kvar från en barnpjäs, det låg en ko på golvet och ett rådjur vid scenkanten. Mitt framför oss stod Niki, eller Malin Dahlström, och sjöng med en så otrolig röst så jag hade kårar längs ryggraden, i en och en halv timme i sträck. Hennes hår var tovigt och på kinderna hade hon målat röda och svarta streck. Fjädrar och kedjor hängde från hennes hals, liksom från resten av bandmedlemmarnas, hennes händer och ögon glittrade och runt fotlederna satt bjälror. Varje gång hon öppnade munnen infann sig en euforisk känsla och jag ville aldrig att glädjemolekylerna i bröstet skulle sluta hoppa. Inombords kändes det precis som att kasta sig ut för en klippa och flyga. Det var helt otroligt.
När den sista tonen dött ut reste sig folk från sina platser och försvann ut genom den svarta dörren. Inte jag och Madde, vi stannade kvar och hoppades på att de skulle komma tillbaka ut på scenen igen. Gissa om de gjorde?! Stammade rätt osammanhängande fram oändliga tack och berättelser om gåshuden och bästa upplevelsen i mitt liv. Malin tackade tillbaka, tog min hand, och drog mig till sig i en kram. Helt paff vände jag mig till bandmedlemmen Gustaf som stod breved mig och sa att jag fortfarande skakar. Han blir så glad över att vi kom och pratade med dem, sa han. Och jag blev så glad att jag ens hade chansen att se något så otroligt på två meters avstånd. Det känns som om det här är en kväll att komma ihåg för resten av livet.
(Malin och Gustaf från Rodeo)

TIPS?

Tove ringde precis och frågade om jag vill åka med henne till Thailand i två veckor över midsommar. Hennes familj har ett nybyggt hus där och resan kommer gå på runt 4000 kronor. På en gång högg det till i magen och jag kom på att jag är så fruktansvärt jävla flygrädd trots terapi och vet inte om jag kommer klara 11 timmar på ett flygplan. Jag menar under de två timmarna det tog hem från London blev jag erbjuden att ligga i deras panikrum i planet för att jag satt och skrek i min stol, det är så illa liksom. Men fortfarande skulle det bli bästa resan tror jag. What to do?

LUFTEN ÄR FRI!

Igår var jag Twiggy för en kväll. Drack champagne och shots om vartannat och dansade till 90-talsdängor. Blev upptryckt mot väggen av Mufasa 45 och räddad av bästa Elli. Kramades och kindpussades som aldrig tidigare med alla som kom i min väg. Överfallen av en fransman med en baguette och dansade med Viktor och Rolf. Kissade ikapp med en transa och blev hissad av två rugbyspelare.
De som missade skivan igår.. ni missade något utöver det vanliga!

SKIVA!

Ikväll är det skiva som gäller, twiggyklänningen är på och nu ska ögonen målas. Fattar inte att jag ska ha skiva.. börjar fan bli gammal. Nej, nu kör vi, all in!
CIAO

PLUTO

Vi röjde pluto hela natten, drack alldeles för mycket dödssprit från Jordanien och jag hette Joanna och var ledarskribent för Aftonbladets modesidor. Blev utslängd i kylan utan jacka av en vakt med dåligt liv men gick runt och kom in igen på något vänster. Dansade tills fåglarna kvittrade utanför och tog en taxi hem för en jävla massa pengar. Landade i sängen när det blivit ljust utomhus och nu känns det som vår!

VANILLA SKY

Ikväll glömmer vi vardagen och röjer Pluto med en flaska whisky till hands!

TACK SNÄLLA!

Jag älskar min skola. Eller jag älskar folk som går i min skola. Jag hade tydligen glömt min mobil någonstans (antagligen på toaletten eller nåt..) gått utan den hela dagen utan att märka något och sen kunna gå till receptionen och få den direkt i handen. En Iphone 4 i splitterskick hade kunnat ligga uppe på blocket nu och någon hade kunnat tjäna en rätt bra peng, men nej, nu har jag den tillbaka. åh jag är så tacksam, personen som lämnade in den får världens största plus och fem guldstjärnor.

EN MAGKATARRDELUXE, TACK.

Nu är jag så stressad så jag håller på att få magkatarrdeluxe. (därför bloggar jag hehe)
 • 13/3 Deadline hemtenta över hela kultur och idehistoria kursen
 • 17/3 Checkpoint dag = alla arbeten som inte har lämnats in ännu måste in
 • 18/3 Deadline för projektarbetet (AAAAAAAAAAAHHHHH)
 • 21/3 Matteprov 1 (läser upp matte B för att jag suger)
 • 23/3 Deadline för lyrik och reflektion i litterär gestaltning
 • 23/3 Deadline för Essä om människans fria vilja (oh, ironin)
Emellan allt detta ska vi ha studentskiva, gå på bio och teater och konserter. Kan ju glömma vintagemässan iallafall.. och allt annat liv de närmste två veckorna.

HIPSTERS?

Som många av er kanske vet så håller jag på att skriva en subkulturhandbok. Alltså en liten bok som tar upp fördomar om människor med olika klädstilar. Tillexempel hipsters, fashionistas, indiepoppare och nintendopunkare (det sista hade inget namn sedan tidigare så jag fick hitta på ett eget, haha) Men nu tänkte jag höra hur ni skulle beskriva en hipster, förutom att de ritar trianglar till höger och vänster? jag har nämligen märkt att de allra flesta har olika uppfattningar om vad en hipster egentligen är därför vore det super att höra lite fler uppfattningar!


A BICYCLETTE A L'OLYMPIA

Jag saknar sommaren, inte bara för att det är varm och fint utan för att jag saknar att cykla. Det bästa som finns är ju att hoppa upp på en cykel med korgen full med picknicksaker och sen glida iväg till ett berg, en park eller en strand med någon man tycker om. Det är det bästa som finns. När snön har smält och gruset är bortsopat från gatorna då kan man putsa hojen och bara vara!
Den här skönheten införskaffade jag i somras på en loppis på Fårö för 85 riksdaler. Nu är den gräddvit och fin!

Au revoir.

En gång för ett par veckor sedan hade jag en mardröm, jag vaknade mitt i natten och hjärtat slog som efter ett tusenmeterslopp. Jag kunde inte i mitt nyvakna tillstånd lugna ner mig utan levde fortfarande i mardrömmen. Jag tänkte för mig själv att "snälla, snälla låt det vara ett meddelande på min mobil så jag vet att det här är verklighet" sträckte mig efter mobilen och på skärmen fanns ett "God natt söta Ellinor, dröm sött <3" Det är sällan man får en sådan känsla av lätthet. Jag har haft turen att lära känna en kille med ett hjärta av guld, som skickar pussar och kyssar för att göra en glad. Som kör halvvägs till uppsala för att träffas, och som följer med på alla konstiga museer som jag vill gå till. Tack för vintern, Daniel. Jag kommer sakna dig men jag tror att vi kommer att ses igen, kanske som du sa, om tio år i Eiffeltornet.

Ska jag?

Funderar och funderar och funderar på att skaffa mig en Robynfågel på armen. Jag menar den här tjejen har inspirerat mig till så himla mycket bra och är verkligen helt fantastisk. Hon är verkligen min största förebild och det skulle vara en helt underbar grej att ha en tatuering som jag förknippar med ungdom, lycka och kärlek. Och henne såklart.
Herregud vad cheesy. Men ni fattar.

Ciao, vederti!


Rich kid blues

Känner mig helt överväldigad över både mina egna tankegångar och andras likgiltighet. Det känns som om världen rör sig framför mina ögon och jag sitter fast här, med samma människor, samma gator, krogar, klubbar, parker och dyra öl. Jag vill ut, bort, iväg. Se Eiffeltornet igen, känna sanden mellan tårna på Algarvekusten och dricka vin i en gammal bar i Florens, vill ropa på taxibilar på Oxford street, dricka öl i Berlin och åka båt i Venedig. Önskar att folk skulle sluta ta mig för givet och önskar att jag inte var så jävla snäll mot alla idioter.

Snickerbo då?

Jag funderar på om man kan hitta en Emil i lönneberga kostym någonstans till studentskivan. Jag var nämligen utklädd till Emil varje dag när jag var liten. Det borde väl inte vara så svårt att hitta, Emilmössan har jag ju redan. Måste bara hitta blå byxor och en blå tröja och ett par träskor.. och ett trägevär! (helst en griseknoe också men jag tvivlar på att de är välkomna förbi vakterna.. eller ner i tunnelbanan.. eller in i en taxi.. eller in i huset)


MARS

 • 12-13 Vintagemässan
 • 15 Vargtimmen på Dramaten med Malin
 • 16  Studentskiva!!
 • 17 Pernillas födelsedag
 • 18 Projektarbetsdagen + Niki & the dove på Dramaten med Madde
 • 29 Robyn på Cirkus med Malin
Men visst, ha ALLT i mars bara, ha det ni. Hmpf.

Nytt på skohyllan


RSS 2.0